Erre érdemes odafigyelni télen, hogy ne érjen baj

A tél veszélyei ellen is tehetünk biztosítási védelemmel!A korai sötétedés, a hideg idő, valamint a nem megfelelően felkészített járművek és ingatlanok mind komoly bajt okozhatnak a téli időszak alatt.  Érdemes odafigyelni és felkészülni, hogy megelőzzük a kellemetlenségeket és a hideg hónapok is biztonságban, nyugalomban teljenek. Ehhez adunk most hasznos tanácsokat.

1. Közlekedjünk felelősen gyalogosként! Legfontosabb saját magunk épsége, egészsége, ezért nem szabad elfelejtenünk, hogy a közúti közlekedés legvédtelenebb szereplői a gyalogosok. Különösen igaz ez télen, amikor korábban, éppen a munkaidő végén, 16-17 órakor már sötétedik. Az évszak velejárója a hideg időjárás is, a fagy miatt csúsznak a járdák, az utak, lefagynak a szélvédők, a sűrű havazás miatt romlanak a látási viszonyok, így az autósok is sokkal türelmetlenebbek az utakon. Gyalogosként vegyük mindezt figyelembe, és ügyeljünk jobban a saját testi épségünkre. Hordjunk világos vagy fényvisszaverő betéttel ellátott kabátot, hogy ne olvadjunk bele a környezetünkbe és a közlekedésben résztvevők időben felfigyelhessenek ránk. Legyünk körültekintőek és ne hallgassunk fülhallgatóval zenét, ne bújjuk a telefonunkat a zebrán áthaladva, „legyünk jelen” a közlekedés minden percében. Ezzel is elkerülhetők a nem kívánt balesetek. Ha pedig még nem rendelkezünk balesetbiztosítással, akkor érdemes mihamarabb megkötni.

Szakértő kollégáink állnak rendelkezésre elérhetőségeinken:

Call Center: 06 1 585 8888

E-mail: info@eurorisk.hu

 

2. A járművezetőknek is jobban kell figyelniük télen! Fontos, hogy aki volán mögé ül, mindenre figyeljen. A hirtelen úttestre lépő gyalogosok, a kerékpárral közlekedők mind váratlan helyzeteket okozhatnak. Célszerű az autónk műszaki állapotát ellenőrizni és felkészíteni a téli hónapokra. A nyári abroncsokat cseréljük le télire, ellenőrizzük a világítást, a fagyálló folyadékot, a fűtést. Érdemes szakemberrel megvizsgáltatni a fékrendszert és az akkumulátort is. Vezessünk óvatosabban és lassabban, növeljük a követési távolságot. Amennyiben még nincs CASCO biztosítás a gépjárművön, érdemes mihamarabb kötni rá, hogy egy saját hibából keletkezett baleset esetén is megtérüljön a kárunk.

Weboldalunkon 11 biztosítótársaság közül választhat, találja meg az Ön számára megfelelőt csupán pár kattintással: Eurorisk.Hu - Casco díjszámítás

 

3. Az otthonunkat is készítsük fel a hideg időre! Érdemes a házak kerti csapjait és locsolórendszereit időben téliesíteni. Saját magunk és értékeink biztonsága mellett ugyanannyira fontos mások épsége is. Éppen ezért ellenőriztessük a tető, az eresz és a csatorna megfelelő állapotát, és javíttassuk meg az esetleges hibákat, hogy nagy mennyiségű csapadék esetén a lecsúszó vagy a hirtelen olvadó hó ne sodorja magával a cserepeket, ne szakítsa le a csatornát. Ezek mind balesetveszélyt jelenthetnek a járókelők számára. Fontos, hogy a lépcsők korlátjai is stabilak legyenek, valamint a járdák állapota megfelelő legyen. Fagyos időben ne felejtsük csúszás-mentesíteni, takarítani őket. A balesetek elhárításáért mi, az ingatlan tulajdonosai vagyunk felelősek, ezért célszerű megfelelő felelősség-biztosítást tartalmazó biztosítást kötni ingatlanunkra.

Védje otthonát a kiszámíthatatlan időjárással szemben és kössön biztosítást. Hasonlítsa össze a biztosítók ajánlatait: Eurorisk.Hu - Lakásbiztosítás díjszámítás



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft