Ezek a városok a legnépszerűbb úti célok a hosszú hétvégén

Hosszú hétvége utasbiztosítássalMindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik, most pedig az is kiderült, hová szeretünk ilyenkor leginkább utazni.

 

Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szállás.hu adatai alapján. A portál szerint a foglalási darabszámok alapján legnépszerűbb, észak-magyarországi régió szálláshelyeinek már csak alig negyede foglalható.

A legtöbb vendéget Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza, a legnépszerűbb tíz belföldi úti cél közé még bekerült Szeged, Miskolctapolca, Zalakaros, Sárvár és Hévíz.

A legkeresettebb régiók közül Észak-Magyarországba szól a Szállás.hu-n leadott foglalások ötöde. A Balaton térsége a foglalások 15 százalékát, Budapest és vonzáskörzete a 13 százalékát, a Nyugat-Dunántúl pedig 13 százalékát adja. Tavalyhoz képest 10 százalék felett nőtt a kereslet a Nyugat-Dunántúl, Budapest és térsége, a Dél-Alföld, Dél-Dunántúl és az Észak-Alföld régiók szálláshelyei iránt.

Átlagosan 15 százalékkal kerül többe idén éjszakánként egy személyre a szállás a tavalyi október 23-i hosszú hétvégéhez képest (tavaly november 1-je vasárnapra esett). Országosan átlagosan tízezer forintba kerül egy éjszaka egy embernek, az átlagos foglalási időablak pedig 38 nap, az utazás előtt ennyivel korábban foglaltak szállást a vendégek, átlagosan két éjszakára.

A foglalások harmada hotelbe szól, ötödük apartmanba, szintén közel ötödük vendégházba, 16 százalékuk panzióba, és öt százalékuk egyéb szállástípusba. Minden harmadik utazó wellness-szálláshelyet választott, a legtelítettebb nap pedig október 31-e, vasárnap, az óraátállítás napja lesz.

 

Ne hagyja, hogy egy váratlan meglepetés elrontsa utazását! Külföldi és belföldi utazás esetén is számoljon baleset, betegség, poggyász elvesztés vagy rongálódás kockázatával és a biztosító társaságok utasbiztosítás ajánlataival: https://www.eurorisk.hu/calculation/utas-biztositas

 

(Forrás: MTI)



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft