Újra dübörög a magyar utasbiztosítási piac

Utazás csak utasbiztosítással!Hamvaiból éled fel az utasbiztosítási piac, hiszen az aktuális adatok szerint a magyarok utazási kedve látványosan megemelkedett. Nem csoda, hiszen az előző évek korlátozó intézkedéseinek feloldása újra szabadságot kínál az utazni vágyóknak.

A legfrissebb adatok szerint a 2022. május közepéig értékesített utasbiztosítások száma közelíti a koronavírus-járványt megelőző 2019-es év azonos időszakának mutatóit. Az év elején gyakrabban indultak üzleti útra az emberek, a nyári szezonban pedig várhatóan Horvátország, Görögország és Franciaország lesz a legkedveltebb nyaralási úti cél. 

Úgy tűnik, fokozatosan térnek vissza az emberek a normál utazási szokásaikhoz, ez többek között a választott közlekedési eszközök arányán is megmutatkozik. Tavaly ilyenkor a még fennálló bizonytalanság miatt a repülőgépes utak aránya 40 százalék alatt maradt, most azonban meghaladja az 52 százalékot, ami a Covid előtti szintnek felel meg.

Érdekesség, hogy a május közepéig megkötött utasbiztosítások napi átlagdíja 720 forint volt, ami csupán 2-3 százalékkal magasabb a 2019 hasonló időszakában mért 700 forintnál. 

Érdemes néhány százalékos további díjemelkedéssel számolni a következő hónapokban, ami a népszerű szolgáltatások térítési költségeinek emelkedésével indokolható. Ilyen az útipoggyász biztosítása vagy a velünk utazó kisállataink állatorvosi költségei. Külföldi autós utakra egyre többen viszik magukkal kerékpárjukat, ami további költségtényező, hiszen erre az esetre olyan poggyászbiztosítást érdemes kötni, amely a szállított kerékpár sérülését, elvesztését vagy ellopását is fedezi. 

A korlátozások eltörlése után sokan szeretnék pótolni az elmaradt külföldi utazásokat, ám érdemes a korábbi költségvetést felülvizsgálni. Az európai országok többségében tapasztalható 8-10 százalék körüli infláció mellett a forintnak az euróhoz viszonyított 10 százalék feletti mértékű leértékelődésével is számolni kell, ami együtt átlagosan 20 százalékos költségnövekedést jelenthet az elmúlt évekhez képest. 

A jelentős drágulás miatt a határon belüli utak továbbra is népszerűek, így egyre többen kötnek belföldi utasbiztosítást.

Lehet utazni biztosítás nélkül is, de kockázatos. Egy utasbiztosítás ugyanis anyagi fedezetet nyújt a külföldön történt kellemetlenségek esetén. Ilyen lehet egy baleset vagy egy betegség miatti orvosi ellátás költsége, vagy a vagyontárgyaink védelme. Döntsön felelősen és utazzon biztonságban! 

Kössön utasbiztosítást ONLINE, egyszerűen és percek alatt az oldalunkon keresztül: Utasbiztosítás ONLINE, gyorsan | E-Utas.Hu



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft